Podat inzerát bez registrace

Moje inzeráty

primabazar.cz >>> Bazar pro dům a zahradu >>> Rostliny >>> Sazenice chilli Cheiro Roxa Sbazar Prostějov| Bazoš.cz

Sazenice chilli Cheiro Roxa

Prostějov |Pošta: Prostějov 1

`

45 Kč [Prostějov] Prostějov 1

Sazenice chilli Cheiro Roxa
Otočit obrázek
AKCE 3+1 NA SAZENICE CHILLI
Při nákupu tří sazenic chilli od nás obdržíte další sazenici jiného atraktivního druhu chilli zcela zdarma (dle našeho výběru). Tedy 3+1 zdarma. Nabídka je časově omezena a platí od 28.5.2022 do 10.6.2022 nebo do vyprodání.

Balení obsahuje 1 sazenici





Popis

Chilli paprička Cheiro Roxa (Capsicum chinense) je jedinečná okrasná rostlina s velice chutnými pálivými plody pocházející z Brazílie. Je možné ji pěstovat i v nádobách na parapetu, protože její výška je jen okolo 70 – 100 cm a šířka koruny cca 50 cm. Zpočátku má rostlina zelené stonky i listy, ale v průběhu života, díky slunečnímu svitu, změní stonky barvu na fialovou a listy také ztmavnou. Květy jsou bílé. Nejzajímavější jsou však plody, které jakoby byly z obou stran mírně zatlačeny dovnitř, čímž vznikl vypouklý střed, který se zužuje do špičky. Může se přirovnat k UFO, lucerně, či turbanu. Jejich velikost je 1 – 3 cm. Zvláštní je nejenom tvar, ale i barva. Většina paprik mění barvu od zelené po červenou, tato se však při zrání mění od tmavě fialové po krémově fialově broskvovou až téměř růžovou a připomíná bonbóny. Velmi pěkně voní, krásně křupnou, chuť má sladkou, ovocnou, kořeněnou, ale nejsou tak výrazné jako např. Habaneros a to ani v pálivosti, která u Cheiro roxa nastupuje velmi rychle, explozivně, ale nestoupá stále výš a začne opadat. Použít se dají buď čerstvé, přičemž vytvoří esteticky krásný talíř, nebo sušené. Výborně se hodí k nakládání, výrobě salsy, pálivé omáčky a koření. Doba zrání činí přibližně 90 – 100 dní.
Mezi okrasnými papričkami opravdu vynikají. Jsou jedinečně zbarvené a překvapivě chutné.



Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Dosahuje výšky okolo 70 – 100 cm a šířka koruny cca 50 cm.



Plod

Asi 1 – 3 cm velký, tvar jakoby z obou stran mírně zatlačeny dovnitř, čímž vznikl vypouklý střed, zužující se do špičky. Při zrání mění barvu od tmavě fialové po krémově fialově broskvovou až téměř růžovou. 60 000 – 80 000 jednotek pálivosti (SHU).



Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku,například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ.

Semena - neoseeds
www.neoseeds.cz
tel.737087393

  

`
uživatelKarel Neoral (další nabídky)
lokalita Prostějov, PSČ: 79601

telefonInzerát vypršel a nebyl obnoven.

datum TENTO INZERÁT JE JIŽ NEAKTIVNÍ.

Inzerát starší 365 dnů. Jak obnovit inzerát? ZDE.

cena45 Kč zobrazeno 375 X
webové stránky WWW (?) facebook FB skupina (?)
smazat Smazat editovat Editovat
nahlásit Nahlásit ! odeslat dále Poslat příteli
topovat Topovat inzerát zdílet na síti facebook

Informace od: Karel Neoral

Popis vložil uživatel: Karel Neoral :o)      Videonávod, registrace


 


portál seznam •  portál centrum •  vyhledávač stránek •  československá filmová databáze •  Největší videoportál •  hostingové služby • 

 

Inzerce bazoš •  Inzerce sbazar •  realitní inzerce •  bezrealitky •  mimibazar •  bazar • 

2011-2024 © Provozuje: primabazar.cz