Podat inzerát bez registrace

Moje inzeráty

primabazar.cz >>> Bazar pro dům a zahradu >>> Rostliny >>> 1 x naklíčené semeno Palma Phoenix rupicola Sbazar Prostějov| Bazoš.cz

1 x naklíčené semeno Palma Phoenix rupicola

Prostějov |Pošta: Prostějov 1

`

18 Kč [Prostějov] Prostějov 1

1 x naklíčené semeno Palma Phoenix rupicola
Otočit obrázek
Balení obsahuje 1 naklíčené semeno





Popis

Phoenix rupicola – Datlovník skalní nebo útesový datlovník je neprávem polozapomenutý klenot mezi palmami rodu Phoenix. Připomíná svou krásou spíše kokosovou palmu díky elegantně vyklenutým listům. Pochází z horských lesů v Indii a Bhútánu ve výšce od 300 do 1200 m n. m., často se vyskytující na strmých svazích, útesech, či podobném terénu, kde je schopna se uchytit.
Dvoudomá palma Phoenix rupicola roste osamoceně, dosahuje výšky 6 – 8 m s šířkou kmene okolo 20 cm. Charakteristický světle šedý kmen, který ji odlišuje od ostatních Phoenixů, není pokrytý zbytky listů (kromě koruny) nebo nápadnými velkými jizvami, ale pouze úzkými jizvami v místě připevnění. Další vlastností jsou 3 – 4 m dlouhé vějířovité listy rostoucí na pseudořapíku, který má mnohem méně trnů než jiné Phoenixy. Mají délku cca 3 – 4 m s až 35 cm dlouhými letáky jasně zelené barvy uspořádané v rovině na stonku, což jim dává plochý vzhled, který v kombinaci s jejich jedinečným, přirozeným zakřivením a vyklenutím působí půvabně. Květenství se objevuje mezi listy, je velmi diskrétní s bílými květy. Plodem jsou asi 2 cm dlouhé žluté až oranžové peckovice obsahující jedno velké semeno. Chuť je sladká, avšak moučná a není nejlepší kvality, ale pěstuje se především kvůli svým dekorativním vlastnostem.
Tento druh se snadno pěstuje, ale zpočátku roste pomaleji. Phoenix rupicola, je svým vzhledem tak výjimečný mezi Phoenixy, že se jistě stane velmi oblíbený.



Výška rostliny

Rostlina dorůstá do výšky 6 – 8 metrů.



Květ a plod

Květenství mezi listy s bílými květy. Plody asi 2 cm dlouhé žluté až oranžové peckovice.



Nároky

Mladé rostliny zasaďte do substrátu pro palmy. Na dně pěstební nádoby vytvořte drenážní vrstvu. Umístění mladé rostliny by nemělo být na plném slunci. Odolnost vůči suchu je nižší než u většiny ostatních druhů tohoto rodu a rostliny by měly být pravidelně zalévané, zvláště při teplotách nad 25 °C. Je vhodné přihnojovat. Prospívá jí letnění v polostínu. Krátkodobá mrazuvzdornost je u starších rostlin do -6 °C, ale listy omrzají už při -3 °C. Při zimování omezíme zálivku, nikoli světlo.



Naklíčená semena

Naklíčená semena zasaďte do nejlépe úzkého a hlubokého květináčku kořenem dolů tak, aby bylo semeno cca 1 - 2 cm pod povrchem substrátu. Použijte lehký propustný substrát, např. směs kompostu a drnovky v poměru 1 : 1 s příměsí písku.

Semena - neoseeds
www.neoseeds.cz
tel.737087393

  

`
uživatelKarel Neoral (další nabídky)
lokalita Prostějov, PSČ: 79601

telefonInzerát vypršel a nebyl obnoven.

datum TENTO INZERÁT JE JIŽ NEAKTIVNÍ.

Inzerát starší 365 dnů. Jak obnovit inzerát? ZDE.

cena18 Kč zobrazeno 414 X
webové stránky WWW (?) facebook FB skupina (?)
smazat Smazat editovat Editovat
nahlásit Nahlásit ! odeslat dále Poslat příteli
topovat Topovat inzerát zdílet na síti facebook

Informace od: Karel Neoral

Popis vložil uživatel: Karel Neoral :o)      Videonávod, registrace


 


portál seznam •  portál centrum •  vyhledávač stránek •  československá filmová databáze •  Největší videoportál •  hostingové služby • 

 

Inzerce bazoš •  Inzerce sbazar •  realitní inzerce •  bezrealitky •  mimibazar •  bazar • 

2011-2024 © Provozuje: primabazar.cz